CONFERÈNCIA Des de l’escola a la família, Gemma Lluch from AEPV on Vimeo.
Escola de Pares i Mestres per la Lectura - 2008
Com involucrar els pares en les campanyes de promoció de la lectura. Este va ser l'objectiu fonamental de la conferència de la professora de la Universitat, Gemma Lluch. En primer lloc, Lluch va destacar algunes dades aparegudes en premsa sobre la lectura. Una de les qüestions més sagnants és la diferència que hi ha entre la realitat i el model ideal. És a dir, els pares li donen molta importància a la lectura, però després no la practiquen ni ajuden els fills a fer-ho. Fins i tot, gran part de la joventut ho veu com una obligació. Per este motiu la professora Lluch va apostar per un altre tipus de campanyes d'animació lectora que siguen més eficients. En concret, va explicar quins passos s'han de donar per elaborar un projecte d'estes característiques des de l'escola, que aconseguisca més resultats. Un projecte en el qual han d'estar tots implicats, que busque uns objectius a llarg termini i, sobretot, que tinga continuïtat. Gemma Lluch també va referir-se a algunes iniciatives interessants que es fan arreu del món per fomentar la lectura. Per exemple, el municipi lector, que es desenvolupa a Catalunya o les bebeteques de Bogotà, a Colòmbia. La conferència va finalitzar amb l’enumeració d’una sèrie d’actuacions polítiques, que en la seua opinió, cal exigir a les administracions.
Gemma Lluch, Universitat de València
Els docents de Primària i Secundària poden involucrar els pares en les campanyes de promoció de la lectura: repassarem activitats concretes que en l’actualitat es realitzen.
Bloc sobre Cultura, lectures i llibres per a infants i joves en català.
Currículum:
Professora i investigadora de la Universitat de València. Especialista en narratives infantils i juvenils i programes de promoció de la lectura. Assessora i coordinadora d’Espanya i Portugal del projecte d’investigació: “Lecto escrituras en la sociedad de la información. Por una alfabetización, clave de desarrollo social y la creatividad ciudadana” (CERLALC – AECI).
No hay comentarios:
Publicar un comentario